Muusa-kamu ei osallistunut siivoukseen

IMG_1002
Muusa-kamu on vielä ihan vauva.

Sunnuntaina tapasin Mintun. Minttu-kamun. Pussailin Minttu-kamua kuonosta, mutta Minttu-kamu vain irvisteli. Komensin leikkimään. Ei tullut. On kuulemma jo niin vanha. Sitten komensin lisää. Ja komensin. Ja komensin. Ja lopulta Minttu-kamu vietiin pihalle. Gamlafabujake ei jaksanut kuunnella.

Maanantaina kylään tuli Jenny, mutta Jennyllä ei ollut Kiira-kamu mukana. Jennyllä oli Muusa-kamu mukana. Muusa -kamuon yhdeksän viikkoa vanha. Ei ole lunnikoira se, vaan joku hölskytin. Vaan ei sekään leikkinyt mun kanssa. Pussasin ja vispasin häntää ja luimistin korvia ja yritin, että ollaan ystäviä, mutta Muusa-kamu oli kovasti väsynyt. Ja sitten mamma nauroi, kun se hölskytin yhtäkkiä alkoi pomppia ja hyökkiä mua kohti ja murista. Mamma sanoi, että nyt se sitten leikkii mun kanssa, mutta en uskonut. Niin oli pelottava. Kuusi kiloa hölskytintä. Mamma oli pettynyt, kun ei leikitty.

IMG_0832
Muusa-kamulla on kiva lelu. Roikkuu koko ajan sen mukana. Miksi mulla ei ole?

Sitten oli tylsiä päiviä taas välissä. Kotona ei juuri koskaan tapahdu mitään. Mamma on töissä ja iskäkin on töissä ja veikalla on kamuja muualla. Ja kun ne tulee kotiin, niin ne on kaikki ihan tylsiä. Mamma makaa sohvannurkassa ja melkeen itkee – väittää, että jalat on kipeät, en usko. On se nyt kuitenkin vähän “kouluttanut” mua. Ollaan siis tehty semmoisia juttuja, joita osaan jo. En ymmärrä, miksi niitä pitää harjoitella. Mutta kyllähän mä istun ja meen maate, jotta saa namin. “Namin.” Samaa papanaa se on kuin aamuisin ja iltaisin kipossa. On kuulemma nollalinja. Massu ei vielä ole toipunut myrskystä kokonaan, vaikka parempi onkin.

Tänään on mammalla vapaapäivä. Ollaan siivottu. Oon auttanut mammaa kaikessa ja hyvä apulainen oon ollutkin! Ensin revittiin veikan takkia. Mamma rikkoi sen. Ihan totta rikkoi! Mamma sanoi, että irrottaa vetoketjua, mutta yhtäkaikki se rikkoi sitä. Ja siinä mä olen tosi taitava! Sitten me pestiin ikkunoita. Hyppelehdin mamman jalkojen välissä, että anna nyt sitä rättiä mullekin. Imuroitiinkin. Mä imuroin suullani. Ja sitten siivottiin Ossi-veikan häkki. Söin ainakin neljä papanaa. Sitten iski väsy.

IMG_1035
Muusa-kamu löysi mun lelun pihalta. Se oli ollut siellä koko talven. Tykkäsi, että se on aarre.

2 thoughts on “Muusa-kamu ei osallistunut siivoukseen

  1. Outoja, kun eivät halua leikkiä sun kaa. Meilläpäin kaikki haluaisi leikkiä mun kaa, mutta minä olen jo aikuinen, enkä leiki.
    Mummotettavien äiti löysi kukkapenkistään pehmon, jonka olin sinne niin hyvin piilottanut, ettei sitä löydetty ennenkuin koko penkki käännettiin. Minä olen hyvä jemmaamaan juttuja.

Leave a Comment