Ossi

IMG_6881

Nimi: Ossi

Laji: kani (ihan vaan joku random)
Syntynyt: 11.8.2014
Suurinta herkkua: näkkileipä, basilikan lehdet, voikukat (erityisesti kukinnot) ja Versele-Lagan Complete Crock -porkkanatyynyt
Kutsumanimiä: Papanaattori, Ossi-perkele

 

Ossi tuli allergiaperheestä osaksi perhettämme alkuvuodesta 2015. Aiemmassa kodissa sitä kutsuttiin Jäbäksi, mutta meillä lapsi nimesi pupun Ossiksi kouluvihossa esiintyvän kanin mukaan. Muutamassa päivässä totesin, että Ossin mukana tullut häkki on aivan liian pieni, joten tilaus tehtiin ja kotiin löytyi kaikkea muuta kuin sisustuksellinen, kaksikerroksinen jättiläinen. Lisäksi Ossille rakennettiin rivitaloasuntomme takapihalle ulkohäkki, jossa se pääsee toteuttamaan itseään silloinkin, kun ei ulkoilua ehdi valvoa.

 

Ossi on luonteeltaan rohkea ja kiinnostunut, harvoin olen nähnyt sen juoksevan mökkiinsä piiloon. Maailmaa ihmetellään sekä häkin ylä- ja alakerrasta että pihahäkissä ja aidatulla pihalla. Mikään nurkka, ei sopukka jää tutkimatta, jos pienikin mahdollisuus löytyy. Siksipä Ossilla on vapaana ollessaan kaikki mahdolliset katseet kiinni selässä.

Tuhoja ei ole päässyt syntymään. Pissa lentää silloin tällöin kaaressa – harmillisen usein sohvalle, jossa onneksi on irroitettavat tyynynpäälliset – ja papanarykelmiä löytyy nurkista seikkailujen jäljiltä. Pääasiallisesti Ossi tekee kuitenkin tarpeensa mieluiten vessalaatikkoon – tai ainakin pissat. Pitää vain huolehtia siitä, että vessa-astia on tarpeeksi iso (pesuvadin kokoinen vähintään) ja että sen pohjalla on kissan puupellettejä.

Ossi rakastaa jalkojen ympäri juoksentelua ja humputtelua (liekö pupuhalut niin kovat, että jalkoja olisi kiva nuksauttaa) ja välillä se unohtuu maistelemaan housunlahkeita (mistä usein seuraa lähtöpassit). Minun vaatekaapistani löytyykin muutamat puputuunatut collegehousut ja t-paidat. Sen verran olen jo oppinut, että kotioloissa “siistit vaatteet” vaihtuvat rönttövaatteisiin, jotka sopivat lemmikkielämään.

Viimeisimmän mielijuttunsa Ossi keksi, kun teimme “koiranpentuturvallisen” takapihan ja tukimme kaikki mahdolliset reiät siten, että myös pupu voi olla vapaana pihalla – kunhan sitä vahtii ja suojelee yläilmojen ja aitoja ylittäviltä uhilta. Ossi nimittäin vauhkoontui juoksemaan edestakaisin sisään ja ulos oven ollessa auki. Muutamakymmenen neliötä lisää liikkumatilaa kun taisi aiheuttaa serotoniinimyräkän pikkupupun aivokoppaan.

 

Hetken aikaa Ossilla oli kaverina Keijo-poika, joka kuitenkin sukukypsäksi tultuaan oli sitä mieltä, ettei mahdu samalle reviirille Ossin kanssa, vaikka yhteiselo olikin alkanut mallikkaasti. Valitettavasti en reagoinut merkkeihin riittävän ajoissa ja pojat ehtivät ottaa yhteen sillä seurauksella, että Ossille jouduttiin tekemään keskellä yötä eläinsairaalassa hätäkastraatio (Keijo oli purrut Ossin kivespussin auki ja kives oli pullahtanut ulos pussista). Onneksi selvisimme säikähdyksellä ja rahalla. Keijo muutti siskontyttöni hoteisiin ja Ossi sai jäädä ainoaksi kaniksi talouteemme – kastroituna.

 

0001
Ossi tekee tuttavuutta toista kertaa isosiskoni havannankoiran, Ipen kanssa.
0001
Ossi tutustumassa uuteen pihahäkkiinsä.
004
Multaleuka.

Leave a Comment